Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Katrineholms SK FK KSK Futsal

Följ

KSK Futsal

Följ oss för uppdateringar
Följ
Katrineholms SK FK
Fotboll
KSK Futsal
Futsal Div. 2 Herr Södermanland 2022/2023
Tabell
Lag M V O F P
1 Futsal Klubb Eskilstuna 14 13 0 1 39
2 Trosa-Vagnhärad SK 14 11 0 3 33
3 Katrineholms SK 14 9 0 5 27
4 Trosa Balkan FC 14 8 1 5 25
5 Runtuna IK 14 8 1 5 25
6 FC Kurdtuna 14 3 1 10 10
7 Katrineholms AIK 14 1 1 12 4
8 Stjärnhovs IK 14 1 0 13 3

Match

FC Kurdtuna

5 - 10
Vilstahallen
18 november 2022
19:00

Katrineholms SK

Referat

Referat: FC Kurdtuna - Katrineholms SK

Fredagskväll och dags att få nöjet att köra den mörka vägen till Sörmlands norra delar och match mot Kurdtuna i Vilstahallen i Eskilstuna. Det var dags att vända trenden med förluster, troligen den längsta förslustsviten i KSK Futsals historia, två förluster i rad.

Vilstahallen är väl inte den mest charmiga och modernaste hallen i Sverige. Resultattavlan visade det mesta utom aktuellt resultat och tid. Nu spelades matchen med ett rätt lågt tempo men matchklockan stod still ganska ofta och lite snabbare var allt spelet. Nu fungerade den riktiga tiden korrekt så det blev lite hopp då och då på klockan men vi tror att vi spelade 2*20 minuter. Hur som haver, inget fokus på sådant man inte kan påverka som Janne Andersson brukar säga. Vi blev hjärtligt välkomnade av Kurdtunas samtliga ledare och matchvärdare mm. Kul att se att det fortfarande finns föreningar som tycker det är viktigt att vara välkomnande och kan få människor att hjälpa till och bidra till ett bra arrangemang – bra där Kurdtuna.

När vi väl går över till matchen så känns det rätt snabbt att det är en rätt oskolad målivakt och det är inte något tempostarkt lag vi ställs emot. Vi tar helt tag i spelet första fem miutrarna men när vi för första gången släpper upp Kurdtuna gör de förstås 1-0. Känns ändå inte speciellt oroligt för även spelet inte är bra skapar vi chanser och känslan är att vi är en nivå vassare och så tillslut kommer bollarna rulla in, kanske kände spelarna på samma sätt för tempot gick inte upp och när vi fick lägen testade vi alla varianterer av att missa mål och skjuta så målvakten kunde trots sin oortodoxa still ta det mesta. Vi lyckas dock vända matchen och i halvtid leder vi med 2-1 efter att Ali Salih och Ali Resa gjort varsitt mål men vi gör inte mer än två mål på denna halvlek vilket är ej godkänt.

Vi försöker prata ihop oss om att driva på lite mer för det är tydligt att de inte hänger med då. Kurdtuna får många gånger bra betalt för en hög press som vi borde kunna rulla bort. Det blir dock lite bättre i inledningen av andra och vi går upp till 4-1 efter mål av Lundblad och ett fint skott av Anton. Matchen bör nu vara punkterad men vi slarvar och ger bort en frispark där deras forward tillåts knuffa Neo i skottögonblicket så han är helt ur balans och bollen hamnar i nät.

Det blir en stunds lite oro när vi inte går ifrån men Kurdtuna skapar heller inte mycket ocn när Benjamin gör 5-2 efter en klackspark känns det klart min i anfallet efter - 3-5 efter svagt försvarspel. Minuten efter avgör Benne med 6-3 efter en kanon i taket – eller ? De gör 6-4 anfallet efter och då är försvarspelet pinsamt svagt. När firma Anton/Lundblad äntligen får göra mål på sitt femte riktigt bra samspel mellan sig betyder Antons mål 7-4. Nu tycker även Kurdtuna att det måste vara slut på spänningen så de väljer att ta ut sin målvakt och använda sitt intränade 5-4 spel och då avgör vi direkt på deras avspark. Lundblad snor deras andra pass efter avspark och gör 8-4 och 15 sekunder senare är det Alireza som tar bollen innan de ens hinner börja ställa upp 5-4 och då har vi 9-4 och de ger upp sin forcering. Plantin gör ytterliger ett för oss och de gör ett så denna mediokra tillställning slutar 10-5 till oss.

Det är absolut ingen tillställning som ligger i topp utan snarare i botten men det är tre poäng borta och fler spelare som inte spelat så mycket tidigare och det tar lite tid att komma in i positionsspelet. Deras målvakt som inte tog mycket på uppvärmningen lyckas vi göra till man of the match genom att ständigt skjuta på. Till slut skjuter vi honom till och med i huvudet med blodvite som följd. Han var lik Karja i sin oräddhet och förmåga att blocka bollar - kanske inte på så många andra sätt. Vi har nu i alla fall brutit förlustraden och får börja titta på förra årets vinstrad och se om vi kan börja komma igång och ta lite segrar. Alla krigar på och gör vad man kan för att det ska bli en bra fredagskväll och resultatet 10-5 är helt ok även om man får önska lite mer i framtiden av prestationen om vi ska kunna lösa lag som ligger högre upp i serien.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Anton Halvarsson 1 2 3 0 0 5
Ali Reza Rezai 1 2 1 0 0 3
Benjamin Mattsson 1 2 1 0 0 3
Johannes Lundblad 1 2 1 0 0 3
Patrick Plantin 1 1 2 0 0 3
Ali Rashad Salih 1 1 0 0 0 1
Bashir Mohamed Abukar 1 0 1 0 0 1
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Neo Grimborg 1 0 0 0 5 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 22 jan 2023, 17:00 Katrineholms SK - FC Kurdtuna 17 - 7